Vet du inte vad du ska ha till frukost? Det här är tre förslag från Power Fruits på vad du kan göra med blåbär. Smaklig måltid!

Blåbär är ett perfekt tillbehör till frukosten. Maten berikas med vitaminer och mineraler och blir mer näringsrik.  Nedan presenterar vi tre förslag på frukostkombinationer med blåbär, som är en perfekt start på dagen.  

Pannkakor med blåbär

Blåbärsinspirationer

Pannkakor med blåbär är ett bra recept för en enkel, mättande och god frukost. Den här frukosten är lätt att göra och är väldigt god. Tack vare bären som finns i så får kroppen en rik dos av naturliga vitaminer och mineraler, vilket ger en bra start på dagen.  Det här receptet kommer att gillas av både vuxna och barn. Smaklig måltid! 

Ingredienser:

- 2 ägg;
- 1 mogen banan;
- 2 matskedar havregryn;
- 1 matsked kokosolja för matlagning;
- 1 näve färska lingon

-1 näve blåbär
- lönnsirap
- 1 näve ugnsbakade jordnötter

Tillredning:

Lägg äggen i skålen tillsammans med den skurna bananen och havregrynen. Blanda sedan ingredienserna. Tillsätt en näve lingon i smeten. Stek pannkakorna i en väl upphettad stekpanna på båda sidorna tills de får en gyllenbrun färg. De färdiga pannkakorna kan sedan staplas ovanpå varandra på tallrik och dekoreras med blåbär och nötter.  Sedan kan man ringla lönnsirap över. Så gott!

Hirspudding med jordgubbar

Blåbärsinspirationer

Hirsgryn är perfekta att äta både som frukost och efterrätt. Vi rekommenderar att pröva receptet på hirspudding med jordgubbar.  Det är en god och näringsrik måltid.


Ingredienser:

- ca 1.5 glas kokt hirsgryn

- ca 1,5 glas kokosmjölk
- 2 matskedar strösocker
- 1 matsked kokosolja
- 1 näve jordgubbar
- 1 näve med riven kokos och cashewnötter

Förberedning:

Samtliga ingredienser utom jordgubbarna ska mixas till en krämig enhetlig massa.  De sköljda jordgubbarna ska läggas på toppen.  Smaklig måltid!

Lingonbulle

 Blåbärsinspirationer

Vem gillar inte bullar och kaffe?  Det här är ett recept på lingonbullar.  Beredningen tar ca 1,5 timme men de här lingonbullarna är värda tiden. En spröd kaka med saftiga lingon är en perfekt kombination.

Ingredienser till degen (recept för cirka. 20 bullar)

- 5 dl vetemjöl;
- 1,25 dl grovt mjöl;
- 2,5 dl mjölk;
- 2,5 dl socker;

- 3 ägg;
- 50 g smör;
- 40 gram jäst;
- 1/3 tesked salt
- ½ tesked vaniljsocker

 

Ingredienser för fyllningen:

- 500 gram färska lingon (det går bra att använda sig av frysta)
- 1 dryg matsked mjöl
- 6 teskedar strösocker

Tillred degen

Blanda ner sockret och jästen i ljummen mjölk. Låt sedan dagen stå i 15 minuter för jäsning. Vetemjölet och det grova mjölet ska sedan silas ned med en sil med små hål. Lägg sedan till de andra torra ingredienserna. Häll sedan i vispade ägg i skålen med mjöl och vispa noggrant.  Degen ska knådas tills det att den slutar att vara klibbig och kan lossna från skålen.  Tillsätt sedan det smälta smöret och fortsätt knåda.  Låt degen jäsa täckt i cirka 40–60 minuter.  Efter det så knådar du degen igen och låter den jäsa under täckning i cirka 30 minuter.

Fyllning: 

Förbered fyllningen med lingon medan degen jäser.  Efter att du sköljt lingonen blandar du dem med florsocker och potatismjöl. Efter att degen har jäst i 30 minuter så kavlar du ut den så att den får en tjocklek på ca 1,5 cm. Skär sedan degen i cirklar med hjälp av ett glas (man bör få cirka 20 cirklar).  På varje cirkel ska du lägga en matsked med fyllning. Forma sedan cirkeln till en boll med handflatan så att du stänger in fyllningen i degen. Lägg sedan bullarna på en plåt med bakplåtspapper, med avstånd mellan varje bulle.  Degen ska ställas täckt åt sidan i 15 minuter. Under tiden så ska ugnen värmas upp till 170°C.
Bullarna ska bakas i cirka. 15 - 20 minuter tills de blir får en gyllenbrun färg.