Blåbär är inte bara goda frukter, de är också trevliga som dekoration. Blåbär ser vackert ut i varje trädgård, oavsett dess storlek. 

Universell växt

Vad finns det för något som både är vackert och gott? Svaret på denna fråga är blåbär.  Vi behöver inte övertyga er om dess smakegenskaper, men det inte många av oss inser är nog att blåbärsbuskar också kan piffa till våra trädgårdar eller heminredning. Denna växt kan glädja våra ögon i ungefär sex månader - från vår till höst.

Universell växt

Återupplivandet på våren

Blåbär är en stor buske som uppnår 1,5 till 2 meters höjd.  I maj och i juni kommer vår uppmärksamhet att lockas av blåbärsbuskens vita blomklockor, samlade i klasar. Under våren ger busken en friskhet och glädje till trädgården som då börjar väckas till liv.  Frukterna som sakta växer fram passar in i våratmosfären - fylld av hopp och förnyelse.

Sommarens lustobjekt

Under hela sommaren kommer blåbärsbusken att prydas med vackra, mörkblå frukter, som tack vare dess färg ger ett svalkande intryck i sommarvärmen. Frukteerna kan ätas direkt från busken. Det är en djärv utmaning. En buske ger dig 3 till 6 kg frukt.[1] Blåbär klarar sig i kylskåpet i cirka 10 veckor[2], så de bör räcka till hösten.

Sommarens lustobjekt

Ingen höst utan blåbär

På hösten fångar blåbärsbuskarna vår uppmärksamhet med sina vackert gulnade och röda löv. De passar perfekt till de övriga växternas gyllene färger som dominerar hösten och ger behagliga ljusa och livliga accenter.  Blåbärsbusken kommer att bringa värme innan de kalla dagarna nalkas.

Blåbärsbuskar kan överraska oss med många färger och kommer att vara intressanta för att diversifiera vår trädgård, inte bara med nya färger utan även med nya smaker. En annan idé för trädgården är att skapa en rabatt fylld av bärbuskar som dekoration. Huvudrollen i rabatten kan innehas av den höga blåbärsbusken. De minsta accenterna i form av buskar av andra typer av bär eller hallon samt jordgubbar kommer säkert att tillföra ännu mer charm till din trädgård.

Ingen höst utan blåbär


[1] Se.: http://ladnydom.pl/Ogrody/1,113408,3484737.html
[2] Ibidem